2013. július 13., szombat

Négyen egy gatyában

Ann Brashares : Négyen egy gatyában 1-2-3

Az írónő: Ann Brashares
Amerikai írónő aki 1967-ben született. A legnagyobb elismerést a "gatyás" sorozat hozta meg neki. Most New Yorkban él férjével (aki borzalmas realista képeket fest) és négy gyermekükkel.

Fülszöveg:
 Vérbeli kamasztörténet négy barátnőről, egy különleges nyárról és egy mágikus farmernadrágról...
Lena nagyon válogatós fiúügyekben...
Tibby sokat nevet, de sír is ezen a nyáron...
Bridget Nagy Szerelembe esik...
Carmen angyalkából hisztérikus boszi lesz.


Hát ez a könyv...  (Mondjam, hogy ez is a kedvencem? :) )
Egyszerűen imádom, izgalmas, és tele van fordulatokkal. Négy lányról nyaráról szól, akik legjobb barátnők (Tibby, Carmen, Lena, Bridget), és van egy "varázslatos" farmerjük. Ne gondoljatok tündéres-varázslós-fantasy sztorira, mert ez nagyon nem olyan. Nagyon reális, egy mai tini szemével látja a dolgokat és a problémákat. Sokrétegű könyv, szól: szerelemről, barátságról, utálatról,
rajongásról és elmúlásról is. Mindenkinek nagyon érdekesen alakul a nyara és az író elég gyakran váltogatja, hogy kinek a szemszögéből éljük épp meg. (Bevallom eleinte pici jegyzeteket készítettem, hogy el ne felejtsem, melyiket hogy hívják, és hogy mit csinál :) ) Bámulatos könyv, négy különböző érdeklődésű lányról, akiket az első kötetben "gondtalan" 16 évesként ismertük meg és a harmadik kötet végére felelősségteljes, tudatos, felnőtt 19 évesek fejével látjuk a dolgokat. Az első 3 könyvet 1 hét alatt olvastam el és nagyon bánom, hogy ennyire gyors voltam, mert még szívesen olvasnám egész nyáron. :)

Az első kötetből film is készült. (2005). A 2.-3.-4. kötetből is készült egy közös film 2008-ban. Utána kiadtak a kötetekhez egy kalauzt is. :)


 Egyéb: (a két film imdb-s oldala)
2005
2008

1 megjegyzés :

  1. nagyon ügyes csak így tovább:) én is nagyon szeretek olvasni elküldenéd az emailod erre az e-mailra mert szeretnék valamit írni: kukacrebeka@gmail.com

    VálaszTörlés